Vlees met Peelkarakter

Als Ruyghveen geloven wij in het optimaal genieten van een heerlijk stuk vlees uit de Peel. Wij garanderen smaak en kwaliteit, omdat wij als lokale en gepassioneerde slager, slachter en veehouders verbindingen leggen en nauw samenwerken.

Onze boeren en slagers zorgen er samen voor dat het pure vlees uit de Peel op ambachtelijke wijze wordt verwerkt tot karakteristieke producten. Ze werken allemaal hard, maar verliezen daarbij de aandacht voor het dier en het product niet uit het oog. Onze mannen genieten zichtbaar van deze samenwerking en dat proeft u terug op uw bord! Met eerlijk vlees uit de Peel, ambachtelijke producten en samenwerking in de keten, garanderen wij een smaakvol kwaliteits-assortiment. Wij beloven met trots Ruyghveen, vlees met Peelkarakter. Want een harde werker die na een lange dag voldaan op de bank ploft, moet kunnen genieten van de stevige ‘boerensmaak’ van vroeger!

De 5 van ruyghveen

Samenwerking is waar wij voor staan, en samen staan wij ook garant voor ons product. Vlees met peelkarakter is onze trots.
Dit resulteert in 5 beloftes waar wij onze handen op schudden.

 

Group 53
Middel 5@300x
Foto_slager_945px

Ambachtelijke smaak en continue kwaliteit

Vlees met peelkarakter! Ons vlees wordt met zorg geselecteerd en gecontroleerd. Door korte lijnen en nauwe samenwerking in de keten streven wij naar continue kwaliteit en garanderen wij smaakvol vlees met de boerensmaak van vroeger. Ons varkensvlees is sappig en van uitstekende kwaliteit, met weinig vochtverlies.

Van big tot braadworst in de Peelregio

De gehele keten, onze boeren, slachter en slager, bevindt zich in de Peelregio. Zo garanderen wij lekker lokaal kwaliteitsvlees, met korte lijnen. Het karakter van de Peel, komt terug in alles wat wij maken en doen. “Als we het goed, dan doen we het goed.”

Middel 9@300x
Foto_peelgevoel_groot
Middel 8@300x
Foto_slager_2

Als we het doen, dan doen we het goed

Ruyghveen ervaart de kracht van samenwerking in de keten. Veehouders, slachter en slager zijn bekend en spreken elkaar aan op smaak en verantwoordelijkheden. Hierdoor is al het vlees van Ruyghveen controleerbaar en van uitstekende kwaliteit. Ontstaan vanuit gezamelijke behoefte om meer transparantie in de keten de creëren. “Als varkenshouders weten we nu wat er met ons varken gebeurt. Waar ons varken geslacht, verwerkt en verkocht wordt. Door deze transparantie en controlemogelijkheid weten we waar ons vlees in de winkels ligt en hoe het smaakt. De terugkoppeling van de slachter en slager geeft een goed gevoel.”

Met oog voor optimale hygiëne en dierenwelzijn

Onze varkens groeien op in moderne stallen waar ze lekker rond kunnen vroeten. De stallen worden voorzien van frisse lucht, verwarming in de winter en verkoeling in de zomer. Naast spelen met de vele aanwezige speeltjes, liggen de varkens het liefst lekker in hun eigen bed. De gezondheid van onze varkens vinden wij belangrijk. In de moderne stallen wordt veel aandacht besteed aan hygiëne. Er wordt bijna geen antibiotica gebruik, omdat er uitstekende aandacht wordt gegeven aan de gezondheid van het varken. Wij hebben ons eigen transport met eigen mensen, vertrouwd voor de varkens. Wij maken ons eigen voer van o.a. eigen verbouwde maïs en restproducten van verwerkingsbedrijven uit de omgeving. De mestverwerking wordt op eigen locatie uitgevoerd en tot een schoon, ammoniak vrij restproduct verwerkt en gebruikt als bemesting voor eigen land en akkerbouw in de omgeving. Door gebruik van zonnepanelen zijn onze boeren zelfvoorzienend in stroom. Daar bovenop leveren zij samen stroom voor meer dan 2.000 huishoudens!

Middel 7@300x
Foto_vleesmetpeelkarakter_groot
Middel 6@300x
Foto_Verkrijgbaarheid_2

Met Peelkarakter. Woest, maar prachtig!

Met eigen wil, karakteristiek en onderscheidend. Wij doen het op onze eigen manier. Ruyghveen, vlees met peelkarakter, biedt een mooi kwaliteitsassortiment van vers varkensvlees bij onze slagers en ambachtelijke borrelproducten van onze worstmakers. Eigenzinnige concepten passend bij het karakter van de Peel en de tijd van nu.

Foto_onze worstmakers_groot

Onze worstmakers

Als wij met onze worstmakers praten, vinden zij het niet meer dan vanzelfsprekend dat zij een goed product maken. Dat zit in ons karakter. Wij komen uit de Peel. 'Gewoon goed', zullen ze zeggen. Maar zo vanzelfsprekend is dat natuurlijk niet. Onze worstmakers hebben jarenlange ervaring en verstand van een goed product.

peelverhalen

SKOO20160429-4356

Ruig, ongerept en karakteristiek; dat is de Peel. Een authentiek natuurgebied waar vroeger hard werd gewerkt en u tegenwoordig geniet van uw rust.

RECEPTEN
& INSPIRATIE

feestdagen_tafel 3

Met 'Ruyghveen, vlees met peelkarakter' verwen jij jouw gasten en tafelgenoten. Wij geven je inspiratie voor een heerlijke avondmaaltijd of goed gevulde borrelplank. Laat je verrassen door onze heerlijke recepten!

Verkrijgbaarheid

SKOO20160502-4946

Onze slagers zijn geen gewone slagers. De meeste van onze verkooppunten bestaan al generaties lang en dus weten onze slagers als geen ander hoe belangrijk het is om écht goed vlees te verkopen.