Peelverhalen
Van vader op zoon
Veehouderijen zijn al meer dan 100 jaar een belangrijk onderdeel van de agrarische gemeenschap in de Peel. De huidige generatie profiteert nog steeds van het werk dat onze voorouders verrichtten. De grote en innovatieve bedrijven van nu, zijn veelal gestart als gemengde bedrijven met veeteelt en landbouw. De hongerwinter van 1944 wilden de Peelbewoners nooit meer meemaken, dus besloten ze zelf voor hun voeding - vlees en groenten - te zorgen. Om te overleven in de Peel moest je dus hard werken. Het overgrote deel van de agrarische bedrijven ging na jaren over van vader op zoon, met inmiddels vaak de derde generatie aan het roer.
In al die jaren veehouderij is er natuurlijk flink wat verandert. De gemengde bedrijven gingen in de 60’er en 70’er jaren over in aparte varkens- en rundveehouderijen, de techniek heeft zijn intrede gedaan in de branche, prijzen en wetgeving zijn veranderd en gezondheid is een belangrijke rol gaan spelen. Het resultaat? Grote en innovatieve familiebedrijven om trots op te zijn! Maar helaas ook individualisering van de boer, slachter, slager en consument.
Waar een veehouder of slager vroeger zaken deed op basis van persoonlijk contact met mensen uit zijn dorp, weet je tegenwoordig als veehouder of slager niet eens meer waar je dieren naar toe gaan of waar je vlees vandaan komt. Als consument kunt u de achtergrond van dat wat er op uw bord ligt dus niet achterhalen. De afstand tussen boer en burger is langzaam steeds groter geworden.
Ruyghveen is vlees van nu, met de smaak, kwaliteit en de ‘ons kent ons sfeer’ van vroeger.
Ruyghveen brengt daar verandering in. Als vooruitstrevende bedrijven gaan we graag terug in de tijd. Terug naar vroeger, toen je je vlees nog bij de lokale boer kocht. Ons kent ons, ook op zakelijk gebied. Transparantie in de keten is daarbij het sleutelwoord. Bij Ruyghveen zijn de gezichten en gezinnen achter het vlees bekend. Daardoor vindt er bijsturing en terugkoppeling plaats. En dat is nodig om de kwaliteit van het vlees constant te kunnen garanderen. We brengen de consument en zijn voeding weer dichter tot elkaar, door de gezichten achter ons vlees te laten zien. Ruyghveen is vlees van nu, met de smaak, kwaliteit en de ‘ons kent ons sfeer’ van vroeger.


KETENKRACHT
Het begon allemaal in het achterland van de Limburgse Peel. Onder het genot van een biertje raken een varkenshouder en een slager aan de praat. De heren blijken met hetzelfde probleem te zitten; de boer krijgt geen terugkoppeling over de smaak van het vlees van zijn varkens. De slager is niet tevreden over de kwaliteit van het vlees dat hem wordt aangeleverd. Samen besluiten ze; “Hier kunnen we wat mee”.
bij de borrel

Kwaliteit van onze worstmakers op jouw borrelplank. Zet je tanden in een goed product, en deel ons verhaal met jouw vrienden.
Onze worstmakers

Als wij met onze worstmakers praten, vinden zij het niet meer dan vanzelfsprekend dat zij een goed product maken. Dat zit in ons karakter. Wij komen uit de Peel. 'Gewoon goed', zullen ze zeggen. Maar zo vanzelfsprekend is dat natuurlijk niet.
Verkrijgbaarheid

Onze slagers zijn geen gewone slagers. De meeste van onze verkooppunten bestaan al generaties lang en dus weten onze slagers als geen ander hoe belangrijk het is om écht goed vlees te verkopen.