In de kookpot

salade spek_kleiner

Salade met ontbijtspek, peer en geitenkaas

Ingredienten (4 personen)

  • 18 plakken Ruyghveen ontbijtspek
  • 1 rolletje geitenkaas
  • 1 peer
  • 75 gr slamelange
  • 1 bakje zongedroogde tomaatjes
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el appelsap

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakken ontbijtspek langs elkaar op een bakplaat met bakpapier en bak deze in 8 minuten krokant. Snijdt 2 plakken spek fijn en meng deze met de witte wijnazijn, olijfolie en appelsap tot een dressing. Brokkel de geitenkaas in grove stukken. Snijdt de peer in mooie kleine blokjes. Breng de slamelange op smaak met de dressing en verdeel deze over 4 diepe borden. Verdeel nu ook de peer, geitenkaas en zongedroogde tomaatjes over de borden. Garneer de salade af met de krokante plakken ontbijtspek.

Tip! Serveer met stokbrood voor een goed vullende maaltijd.

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Ria Joosten Catering & Evenementen.

Eet smakelijk!

Slagers
ambacht

Over_Ruyghveen_AmbachtelijkeSlagers

Ruig, ongerept en karakteristiek; dat is de Peel. Een authentiek natuurgebied waar vroeger hard werd gewerkt en u tegenwoordig geniet van uw rust.

Onze worstmakerij

Over_Ruyghveen_GrootVlees

Bij ‘Groot vlees’ draait het om rust en aandacht, maar vooral ook samen delen en genieten met je vrienden. Vlees met een woest karakter!

Verkrijgbaarheid

Over_Ruyghveen_verkooppunten

Onze slagers zijn geen gewone slagers. De meeste van onze verkooppunten bestaan al generaties lang en dus weten onze slagers als geen ander hoe belangrijk het is om écht goed vlees te verkopen.