In de kookpot

Risotto_kleiner

Risotto van paddenstoelen met groene asperges en rauwe ham

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 plakken Ruyghveen rauwe ham
  • 300 gr risotto rijst
  • 8 groene asperges
  • 250 gr paddenstoelenmix
  • 100 gr crème fraîche
  • 80 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ltr groentebouillon
  • 50 gr bloem
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 50 gr panko (of paneermeel)
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 2 takjes basilicum
  • 1 el gedroogde tijm

Bereidingstijd: 40 minuten

Bereidingswijze

Verwarm de frituur voor op 175 graden. Schil de groene asperges en kook deze in 4 minuten beetgaar. Dep de asperges droog en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en als laatste door de panko. Snipper nu de sjalotten en de knoflook fijn en fruit deze kort aan in een pan. Maak de paddenstoelen schoon, snijdt ze fijn, doe ze in de pan en laat rustig meebakken. Voeg nu ook de risotto rijst toe en laat deze op laag vuur 2-3 minuten meebakken tot de korrels glazig zijn. Voeg de bouillon in beetjes toe en wacht elke keer tot deze volledig is opgenomen door de rijst. Dit proces duurt ongeveer 20 minuten. Wanneer de rijst gaar is voeg je de crème fraîche, tijm en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe. Laat dit geheel 5 minuten rusten met een deksel op de pan. Frituur in de tussentijd de gepaneerde groene asperges totdat ze goudbruin zijn. Rol de asperges in de Ruyghveen rauwe ham en snijdt ze vervolgens schuin doormidden. Doe de risotto in een diep bord en leg hier de asperges bovenop. Garneer af met Parmezaanse kaas en basilicum.

Tip! Gebruik in plaats van groene asperges ook eens een andere groente, bijvoorbeeld courgette of paprika.

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Ria Joosten Catering & Evenementen.

Eet smakelijk!

Slagers
ambacht

Over_Ruyghveen_AmbachtelijkeSlagers

Ruig, ongerept en karakteristiek; dat is de Peel. Een authentiek natuurgebied waar vroeger hard werd gewerkt en u tegenwoordig geniet van uw rust.

Onze worstmakerij

Over_Ruyghveen_GrootVlees

Bij ‘Groot vlees’ draait het om rust en aandacht, maar vooral ook samen delen en genieten met je vrienden. Vlees met een woest karakter!

Verkrijgbaarheid

Over_Ruyghveen_verkooppunten

Onze slagers zijn geen gewone slagers. De meeste van onze verkooppunten bestaan al generaties lang en dus weten onze slagers als geen ander hoe belangrijk het is om écht goed vlees te verkopen.