In de kookpot

gehaktbrood bladerdeeg_kleiner

Gehaktbrood met Provencaalse groenten in bladerdeeg

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gr gekruid Ruyghveen gehakt
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 1 rode paprika
  • 1/2 courgette
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 1 ei (losgeklopt)

Bereidingstijd: 60 minuten

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette en paprika in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Verwarm een pan met olijfolie voor en bak hier de courgette en paprika in tot deze beetgaar zijn. Voeg de Italiaanse kruiden en tomatenpuree toe en laat deze nog 1 minuut op laag vuur meebakken. Pak nu het gehakt en maak hier een rechthoekige plak van +/- 2 cm dik van. Schep de groenten in het midden en vouw de plak gehakt dicht. Maak nu van de 6 plakken bladerdeeg een rechthoek en leg hier de gehaktrol in het midden op. Vouw een kant van de bladerdeegplak over het gehakt en rol deze verder totdat een bladerdeegrol ontstaat. Druk de open uiteindes goed dicht. Strijk de rol in met het losgeklopte ei en leg het geheel op een ovenplaat met bakpapier. Bak het gehaktbrood in 30 minuten gaar en mooi goudbruin. Laat 10 minuten rusten voor je het gehaktbrood gaat aansnijden.

Tip! Erg lekker in combinatie met tomatensaus en gebakken aardappeltjes.

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Ria Joosten Catering & Evenementen.

Eet smakelijk!

vers vlees

shutterstock_763802650

Onze slagers vertellen u graag over Ruyghveen, vlees met Peelkarakter. Een smaakvol stuk vlees van goede kwaliteit. Onze slagers verwerken het vlees van varkens uit de Peel tot heerlijke Ruyghveen producten. Van varkenshaasje tot schnitzel, poulet of speklap.

Onze worstmakers

SKOO20160502-4992

Bij ‘Groot vlees’ draait het om rust en aandacht, maar vooral ook samen delen en genieten met je vrienden. Vlees met een woest karakter!

Verkrijgbaarheid

SKOO20160502-4946

Onze slagers zijn geen gewone slagers. De meeste van onze verkooppunten bestaan al generaties lang en dus weten onze slagers als geen ander hoe belangrijk het is om écht goed vlees te verkopen.