In de kookpot

broodje sparerib_kleiner

Broodje pulled sparerib met rode kool

Ingrediënten

  • 4 luxe witte bollen of brioche broodjes
  • 500 gr Ruyghveen spareribs
  • 1/4 rode kool
  • 4 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 4 el yoghurt
  • 2 el honing
  • Tuinkers
  • Barbecuesaus

Bereidingstijd: 60 minuten

Bereidingswijze

Snijd lange repen van de rode kool. Meng de witte wijnazijn, olijfolie, yoghurt en honing tot een dressing en voeg deze toe aan de rode kool. Zet de salade minimaal 1 uur in de koelkast, zo kunnen de smaken er goed intrekken. Gaar de spareribs in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 20 minuten. Haal het vlees los van de botten en snijd of trek dit in grove stukken. Snijd de broodjes open. Doe hier eerst de barbecuesaus, daarna het vlees en vervolgens de salade op. Garneer af met tuinkers.

Tip! Wanneer je de broodjes kort aan de snijkant toast worden ze krokanter en nog lekkerder!

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Ria Joosten Catering & Evenementen.

Eet smakelijk!

Slagers
ambacht

Over_Ruyghveen_AmbachtelijkeSlagers

Ruig, ongerept en karakteristiek; dat is de Peel. Een authentiek natuurgebied waar vroeger hard werd gewerkt en u tegenwoordig geniet van uw rust.

Onze worstmakerij

Over_Ruyghveen_GrootVlees

Bij ‘Groot vlees’ draait het om rust en aandacht, maar vooral ook samen delen en genieten met je vrienden. Vlees met een woest karakter!

Verkrijgbaarheid

Over_Ruyghveen_verkooppunten

Onze slagers zijn geen gewone slagers. De meeste van onze verkooppunten bestaan al generaties lang en dus weten onze slagers als geen ander hoe belangrijk het is om écht goed vlees te verkopen.