Peelverhalen

Het Peelgevoel

U kunt uren door de Peel wandelen zonder iets of iemand te horen of te zien De Peel; een van de laatste stukjes ongerepte natuur in Nederland. Een uniek restant van het hoogveenmoeras wat hier ooit haar hoogtijdagen vierde. Een gebied van uitersten.

Lees meer

Ketenkracht

Het begon allemaal in het achterland van de Limburgse Peel. Onder het genot van een biertje raken een varkenshouder en een slager aan de praat. De heren blijken met hetzelfde probleem te zitten; de boer krijgt geen terugkoppeling over de smaak van het vlees van zijn varkens.

Lees meer

Van vader op zoon

Veehouderijen zijn al meer dan 100 jaar een belangrijk onderdeel van de agrarische gemeenschap in de Peel. De huidige generatie profiteert nog steeds van het werk dat onze voorouders verrichtten.

Lees meer
Foto_onze worstmakers_groot

Onze worstmakers

Als wij met onze worstmakers praten, vinden zij het niet meer dan vanzelfsprekend dat zij een goed product maken. Dat zit in ons karakter. Wij komen uit de Peel. 'Gewoon goed', zullen ze zeggen. Maar zo vanzelfsprekend is dat natuurlijk niet. Onze worstmakers hebben jarenlange ervaring en verstand van een goed product.

vlees met
peelkarakter

Foto_vleesmetpeelkarakter_2

Als Ruyghveen geloven wij in het optimaal genieten van een heerlijk stuk vlees uit de Peel. Wij garanderen smaak en kwaliteit, omdat wij als lokale en gepassioneerde slager, slachter en veehouders verbindingen leggen en nauw samenwerken.

Recepten
& inspiratie

feestdagen_tafel 3

Met 'Ruyghveen, vlees met peelkarakter' verwen jij jouw gasten en tafelgenoten. Wij geven je inspiratie voor een heerlijke avondmaaltijd of goed gevulde borrelplank. Laat je verrassen door onze heerlijke recepten!

verkrijgbaarheid

SKOO20160502-4946

Onze slagers zijn geen gewone slagers. De meeste van onze verkooppunten bestaan al generaties lang en dus weten onze slagers als geen ander hoe belangrijk het is om ├ęcht goed vlees te verkopen.