Funs Rutten

Funs van Jan van huls Funs van Naad

Er is veel verandert, maar de liefde voor het ambacht is gebleven

Slagerij Rutten werd in 1928 opgericht door Naad Rutten, overgrootvader van de huidige eigenaar Funs. In 1988 werd het oorspronkelijke pand afgebroken en de nieuwbouw op de huidige locatie gerealiseerd. Daar staat inmiddels al de vierde generatie aan het roer. Funs kwam in 1997 in de zaak en nam deze in 2000 - samen met zijn vrouw Annelies - officieel over van zijn ouders. “Mijn leven heeft zich altijd afgespeeld in en om de slagerij. Ik vind het leuk, doe het werk graag en hou van het mooie vak. Dat is van vroeger uit zo gegroeid. Van jongs af aan hielp ik mijn ouders mee in de slagerij en zo rolde ik langzaam in het vak. Eigenlijk een logische stap”.

In al die jaren slagerij is er een boel verandert. “Opa zou stijl achteroverslaan als hij zag hoe het er nu allemaal aan toe gaat. Het is echt niet te vergelijken. Maar dat is niet erg, als slagerij moet je met je tijd mee.” Vroeger werd er nog op locatie geslacht, tegenwoordig mag dat niet meer. Het assortiment is enorm uitgebreid, de wetgeving is aangescherpt, het machinepark is veel moderner, gezondheid speelt een belangrijke rol en de klant van tegenwoordig koopt geen half varken meer maar een kleine portie… Veel is er echter ook hetzelfde gebleven. “De liefde voor het ambacht, de sfeer in de winkel en het vertrouwen van de consument in ons.”

Funs onderscheid zich op het gebied van kwaliteit, service en klantgerichtheid. Zijn pure vlees heeft een verhaal en is bereid met passie. Hij maakt de meeste van zijn producten zelf en doet dat niet onverdienstelijk. Slagerij Rutten won al diverse mooie prijzen, zoals het NK worstmakers in 2009. “Dat doe je niet alleen, maar met het hele team. Door onze hechte samenwerking kunnen we samen trots zijn op zo’n prestatie”. Funs heeft inmiddels 25 mensen in dienst, maar is niet ‘de baas in het torenkamertje’. Je ziet hem in de winkel klanten helpen, hij werkt mee in de slagerij en bij de worstproductie, verzorgt de administratie en doet bestellingen. Een ondernemer midden tussen zijn klanten en personeel dus.

Funs