Dennis Tomassen

Wat was ik trots toen ik als klein jongetje voor het eerst echt mocht meewerken!

De vader van Dennis en zijn broer Mike ging vroeger met het brommertje op weg, om huisslachtingen uit te voeren. Een dag later keerde hij dan weer terug naar hetzelfde adres, ditmaal om uit te benen. Het handeltje groeide en vader en moeder Tomassen besloten een slachthuis te beginnen en later tevens een slagerswinkel te openen. Ook werd er voor andere slagers en een grossier geslacht. Het bedrijf groeide en het echtpaar Tomassen moest een keuze maken; inzetten op groei of klein blijven. Omdat inmiddels duidelijk was dat zoons Dennis en Mike het bedrijf over wilden nemen, namen ze de gok om te groeien. Op het industrieterrein in Someren werd in 1994 een nieuw EG-waardig slachthuis gebouwd. Een van de klanten destijds, Sampers Vleesgroothandel uit Roermond, wilde in 1999 hun bedrijf verkopen. Tomassen nam Sampers over en bestond vanaf dat moment dus uit een slachterij én groothandel. Om de verwerking en het transport makkelijk te laten verlopen, werd in 2004 in Someren bij het slachthuis een verwerkingsruimte gebouwd. Het personeel van Roermond ging mee naar de locatie in Someren waar nu alle werkzaamheden onder één dak plaatsvonden.

Dennis en Mike groeiden op rondom de slachterij van hun ouders. Als kleine jongetjes liepen ze vanuit school meteen de kantine binnen, klaar om het personeel te helpen. Afwassen, dingen opruimen, de broertjes waren graag bezig in de slachterij. “En wat was ik trots toen ik voor de eerste keer écht mocht meewerken! Helaas sneed ik me meteen in de vingers en geloof me, het is niet bij die ene keer gebleven!” Dennis en Mike zijn zo in het bedrijf gerold en hebben hun hele leven geroepen dat ze het bedrijf wilden overnemen. Dat de zaken goed liepen, droeg er alleen maar aan bij om in 1995 ook definitief die keuze te maken.

Er is veel verandert sinds de tijd dat zijn ouders met het brommertje reden; de regels zijn aangescherpt en intern is er veel geautomatiseerd. “Maar dat heeft zijn voordelen. Er is over nagedacht en als je nu zo werkt dan wil je niets anders meer.”  Tomassen Vlees loopt voorop op het gebied van regelgeving en diervriendelijkheid en is dan ook het enige slachthuis in Nederland dat runderen mag slachten volgens het ‘beter leven’ keurmerk. De groei die daardoor ontstond zorgde ervoor dat een nieuwe uitbreiding op de huidige locatie noodzakelijk was. Het bedrijf blijft zich dus ontwikkelen, maar houdt zich desondanks bij het kleinschalig slachten. “Massaproductie is niks voor ons, wij leveren liever kwaliteit”. 

Dennis