Eric Baeten

Eric Baote van baote jeu

Als je het goede beroep kiest dan hoef je geen dag van je leven te werken!

Eric’s vader Jeu had vroeger een gemengd bedrijf met kippen, koeien en varkens. Omstreeks 1955 besloot hij zich te specialiseren in zeugen. In Sevenum gingen meteen de roddels rond: “Now is ’t met Baote Jeuke gedaon” en “Dit giët nie goed…” klonk door het dorp. Achteraf bleek het de beste zet uit Jeu’s boerenleven te zijn.

In 1978 werd Eric op 17-jarige leeftijd betrokken bij de goedlopende maatschap van zijn vader. Samen kochten ze de huidige boerderij en begonnen een bedrijf met vleesvarkens. Eric verzorgde de arbeid, zijn vader het financiële gedeelte. Al snel nam Eric de maatschap volledig over en zorgde daarbij meteen voor een fikse uitbreiding. Het zeugenbedrijf werd overgenomen door Eric’s broer zodat vader van zijn oude dag kon gaan genieten.  

Nog steeds werken Eric en zijn broer nauw samen; Eric koopt de biggen van zijn broer om ze vervolgens op zijn eigen bedrijf te laten opgroeien tot mooie vleesvarkens. Van zijn keuze om als ‘jochie van 17’ in de varkens te stappen, heeft hij nog steeds geen spijt. “Ik beschouw tussen de varkens zijn niet als werk, voor mij voelt het als een hobby. Ik moet veel arbeid verrichten maar ik doe het graag. Als je het goede beroep kiest dan hoef je geen dag van je leven te werken!”

Eric