Dre Kuppens

Dre van de Foo

Ik ben als boer grootgebracht. Op de boerderij voel ik me thuis.

Dré Kuppens kwam als ‘klein menneke’ al vaak op de boerderij van zijn opa en oma. Op het gemengde bedrijf werden naast asperges en bieten, ook melkvee en kippen gehouden. “Opa was voor zijn tijd erg vooruitstrevend. Ooit liet hij me een machine zien die ‘de granen meteen in de zak deed’, een enorme ontwikkeling toen. En met die vooruitstrevende visie hebben we ons bedrijf altijd voortgezet.” Dré groeide dus van kinds af aan op, in en rond het boerenbedrijf van zijn familie. “Ik ben als boer grootgebracht en als boer groot geworden. Op de boerderij voel ik me thuis.” Toen Dré in 1972 op 21-jarige leeftijd de zaak overnam van zijn vader, werd hij daarmee de derde generatie aan het roer van Maatschap Kuppens. “Al snel kwam ik erachter dat het houden van melkvee voor mij te bewerkelijk was. In 1976 ben ik overgestapt naar vleesvee en nog altijd heb ik geen spijt van die keuze. Ik doe mijn werk elke dag met veel plezier. Ook werk ik nog steeds -net zoals mijn grootouders-  op het land. Al het voer wat mijn runderen krijgen -denk bijvoorbeeld aan hooi, stro, mais en gerst-verbouw ik zelf. Ze noemen me niet voor niets Dré van de Foo; naar de familienaam van mijn oma.”

Dré is altijd een voorstander geweest van traceerbaarheid in de keten. Kort bij de bron is een term die hem in het hart raakt. “Door kleinschaligheid kunnen we de consument bewuster maken van wat hij eet”, aldus Dré. “Het vlees op jouw bord heeft hier ‘om de hoek’ in de wei gelopen. Dat vind ik erg belangrijk en past het concept Ruyghveen zo goed bij mij.”


Dré