Witte bolletjes met rosbief en groene mini-asperges

Ingredienten

Voor twee personen:

  • 4 plakjes Ruyghveen rosbief (vleeswaren)
  • 2 blaadjes sla
  • snufje peper
  • 2 broodjes (witte bolletjes)
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel dille (fijngehakt, vers of diepvries)
  • 25 g boter (zachte)
  • 1 eetlepel zure room
  • ½ theelepel mosterd
  • 50 g asperge (groene, mini-asperges)
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. Kook de asperges 3 minuten in een flinke laag kokend water met een snufje zout. Afgieten en laten afkoelen.
  2. Rooster de zonnebloempitten al roerende 3 minuten in een droge koekenpan op een hoog vuur.
  3. Meng de boter met de mosterd en de dille.
  4. Snijd de bolletjes open en besmeer ze met de dilleboter. Beleg ze met de blaadjes sla, plakjes rosbief en de asperges. Strooi er wat zout en peper over. Schep de zure room erop en strooi de zonnebloempitten erover.
Bron