Witlof met ham en kaas

Ingredienten

Voor vier personen:
- 4 stronken witlof
- 16 plakken Ruyghveen schouderham
- Boter
- Paneermeel
- 2 zakjes geraspte jonge kaas
- Aardappels
- Melk
- Nootmuskaat

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 200 graden. 
- Snijd de kontjes van de witlofstronken af en haal eventuele verkleurde blaadjes eraf.
- Kook de witlofstronken in een pan met water in ongeveer 15 minuten gaar.
- Giet de witlofstronken af, laat ze afkoelen en snijd ze vervolgens in de lengte in vieren. Snijd het zachte hartje eruit. 
- Neem een plakje Ruyghveen schouderham, leg hier 1/4 witlofstronkje op en bestrooi dit met geraspte kaas.
- Rol de ham op en leg het rolletje in een ingevette ovenschaal.
- Herhaal bovenstaande voor de rest van de stronkjes. 
- Strooi geraspte kaas over het geheel tot je de stronkjes bijna niet meer ziet, dan wat paneermeel en boter. 
- Zet de ovenschaal in de oven en bak 30 minuten tot de bovenkant lichtbruin is.