Vleesreepjes met shii-take en cashewnoten

Ingredienten

Voor vier personen:

  • 400 g Ruyghveen vleesreepjes
  • 500 g snijbonen
  • 150 g shii-take
  • 75 g cashewnoten (ongezouten)
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 1½ eetlepel sojasaus
  • ½ theelepel 5 kruidenpoeder
  • 1 eetlepel allesbinder
  • snufje zout
  • snufje peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 4 cm.
  2. Kook ze 5 minuten in water met zout en spoel ze onder koud water af.
  3. Snijd de stugge steeltjes van de shii-take en snijd de rest in plakjes.
  4. Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan totdat ze gaan geuren.
  5. Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en bak de vleesreepjes al omscheppend op een hoog vuur bruin in ± 4-5 minuten.
  6. Schep ze uit de pan.
  7. Bak de shii-take 3 minuten in het bakvet en voeg de snijbonen, de sherry, de sojasaus, 1 dl heet water, het vijfkruidenpoeder, peper en zout toe.
  8. Breng alles aan de kook.
  9. Schep het vlees en de cashewnoten erdoor.
  10. Bind het vocht met allesbinder.
Bron