Vitello tonnato

Ingredienten

Voor vier personen: 

  • 195 gram tonijnmoot (blik)
  • 5 el mayonaise
  • 3 el citroensap
  • 150 gram rucola
  • een stuk Parmezaanse kaas
  • 400 gram gebraden fricandeau (vleeswaren)
  • 3 el kappertjes

Bereidingswijze

1. Pureer de tonijn en de mayonaise met de staafmixer.
2. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout. Voeg eventueel 2-3 el water toe om een vloeibare saus te krijgen.
3. Bedek de bodem van de schaal met de tonijnsaus. Leg de rucola hierop (houd een flinke hand rucola achter) en drapeer de plakjes fricandeau hierover.
4. Rasp de Parmezaanse kaas en strooi deze over het gerecht. Strooi daarnaast de kappertjes, de rest van de rucola en peper erover.


Tip:

Je kunt de tonijnsaus één dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R487620/vitello-tonnato