varkensrollade met appels, cider en gebakken aardappeltjes

Ingredienten

Voor 8 personen:
- Varkensfiletrollade van 1 tot 1,5 kilo
- 1 eetlepel bloem
- 1,5 theelepel korianderzaad, gekneusd in een vijzel
- Paar takjes verse rozemarijn
- 1 kilo krieltjes in de schil of andere kleine aardappels
- 3 rode uien, in partjes
- 60 ml cider
- 4 Granny Smith appels, ongeschild en in partjes
- 2 eetlepels ongezouten roomboter
- Olijfolie
- Peper & zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een grote braadslee klaar.

2. Doe de aardappels en rode uien in de braadslee. Voeg 1,5 eetlepel olijfolie toe en peper en zout en hussel alles door elkaar. Bak ze zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven.

3. Meng ondertussen in een kommetje de bloem met het gekneusde korianderzaad en een flinke snuf zwarte peper. Wrijf de rollade ermee in.

4. Smelt twee eetlepels roomboter in een ruime pan en bak de rollade daarin rondom bruin. Begin op hoog vuur, laat zo’n 2 tot 3 minuten bakken en zet het vuur iets lager. Bak dan elke zijde nog een minuutje ongeveer.

5. Haal de braadslee uit de oven en leg de rollade bovenop de groenten. Voeg ook de sappen uit de pan toe. Dek af met aluminiumfolie en zet in de oven.

6. Voeg na 20 minuten de cider en de partjes appel toe aan de braadslee en schep de sappen over alle ingrediënten. Dek weer af en bak nog 15 minuten.

7. Zet de oventemperatuur omhoog naar 200 graden, verwijder de aluminiumfolie en laat nog 15 minuten bakken.

8. Haal de braadslee uit de oven, leg het vlees op een snijplank en verwijder het touw. Laat 10 minuten rusten.

9. Schep de appels, aardappels en uien er ook uit en leg apart in een schaal.

10. Snijd de varkensrollade in plakken en serveer met de appels, gebakken aardappeltjes en uien. Bestrooi met nog wat extra zeezout.

Bron: https://www.culy.nl/recepten/varkensrollade-kerstrecept/