Varkenspoulet met ananas

Ingredienten

Voor acht personen:

- 400 gram Ruyghveen varkenspoulet

- 2 sjalotjes

- 2 eetlepels olijfolie

- 2 theelepels ketoembar

- 4 teentjes knoflook

- 1 eetlepel rietsuiker

- 2 eetlepels sojasaus

- 2 rode pepers

- 1 theelepel zout

- 1 blik ananasschijven op sap

- 8 takjes korianderolijfolie

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de sjalotjes en verhit de olie in de wok en fruit de sjalotjes met ketoembar  2 minuten zachtjes. Pel de knoflook en pers hem boven de wok uit. Voeg het poulet toe en bak het in  10 minuten bruin.

2. Voeg de suiker, sojasaus en zout toe. Bak het al omscheppend tot vrijwel al het vocht verdampt is. Laat het afkoelen. Zet het afgedekt tot gebruik in de ijskast.

3. Verwijder de zaadjes van de peper en snijd hem in de lengte in smalle reepjes. Laat de ananas in de zeef uitlekken. Knip de koriander in een kommetje fijn. Verwarm het pouletmengsel opnieuw.

4. Leg op een grote schaal 8 plakken ananas. Verdeel het pouletmengsel over de ananas.

5. Garneer met de reepjes peper en koriander.

Bron: http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/hoofdgerechten/vlees/varkenspoulet-met-ananas-6077.html