Varkenshaasmedaillons met peperroomsaus

Ingredienten

Voor vier personen: 

- 4 Ruyghveen varkenshaasmedaillons van 125 gram p/s

- 8 plakjes Ruyghveen ontbijtspek

- 30 gr boter

- 30 gr bloem

- 1 sjalotje, heel fijn genipperd

- 350 ml runderbouillon

- 2 el groene peperkorrels (op sap, geen gedroogde)

- ½ theelepel mosterd

- 75 gr crème fraiche

- Peper en zout

- Vlaamse frieten

Bereidingswijze

1. Fruit het sjalotje in de boter en roer met een garde de bloem erdoor. Giet langzaam de bouillon er bij en blijf goed roeren zodat er geen klonters ontstaan. Breng aan de kook en laat indikken naar wens.

2. Roer de mosterd en crème fraiche door de pepersaus en breng op smaak met peper en zout. Omwikkel de varkenshaasmedaillons met ieder 2 plakjes ontbijtspek en bestrooi met peper en zout. 

3. Bak ze in een beetje olie in ongeveer 7 minuten rondom bruin. Ze mogen van binnen nog een beetje rosé zijn.

4. Bak de frieten in frituurolie op ongeveer 200 graden in 4 minuten krokant.

5. Serveer de peperroomsaus met de varkenshaasmedaillons en de Vlaamse frieten. Lekker met bijvoorbeeld een frisse salade met druif en pecannoten.


Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/varkenshaasmedaillions-met-peperroomsaus/