Varkenshaas met Stroganoffsaus

Ingredienten

Voor 5 tot 6 personen

- 2 teentjes knoflook

-  1 ui

- 1 bakje grote champignons

- ¼ kopje witte wijn

- 1 kopje kippenbouillon

- ¼ kopje zure room

- 1 eetlepel bloem

- 1 eetlepel ketchup

- 2 eetlepels olijfolie

- Zout en peper

- 500g Ruyghveen varkenshaas

- Geboterde pasta of rijst

Bereidingswijze

1. Snijd de witte champignons in kwarten en hak de ui en teentjes knoflook fijn. Verhit ½ eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de champignons circa 6 – 8 minuten totdat ze bruin kleuren. Ondertussen snijd je de varkenshaas in blokjes van 2 centimeter. Verplaats dan de champignons naar een kom, zet opzij en dep het vlees droog met keukenpapier.

2. Breng de blokjes varkenshaas op smaak met zout en peper. Verhit nu een eetlepel olijfolie in de pan en bak het vlees gedurende 5 minuten, onder af en toe roeren, tot het niet meer roze is. Doe dan de varkenshaas bij de champignons. Daarna het laatste beetje olie in de koekenpan doen, de ui en knoflook toevoegen en ongeveer 3 minuten laten bakken tot de ui zacht wordt.

3. Roer de bloem erdoor en laat circa een minuutje koken totdat het goudbruin wordt. Dan de wijn, ketchup en kippenbouillon erdoor kloppen en laten sudderen tot de Stroganoffsaus verdikt.

4. Voeg de champignons en het vlees toe. Nog een minuut laten koken en dan de zure room toevoegen.

5. Breng op smaak met zout en peper en serveer de varkenshaas met Stroganoffsaus inclusief geboterde pasta of rijst.

Bron: https://varkenshaas.org/varkenshaas-met-stroganoffsaus/