Tournedos met rozemarijn en wijnsaus
Ingredienten
Voor vier personen:- 4 Ruyghveen tournedos
- 250 g sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 3 takjes rozemarijn
- ½ eetlepel olijfolie
- 30 g boter
- 1 dl rode wijn
- 2 dl fond (runder)
- 1 eetlepel mosterd (grove)
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
Bereidingswijze
- Pel de sjalotjes en het teentje knoflook. Snijd de sjalotjes in vieren. Snipper de knoflook. Knip de rozemarijn in toefjes.
- Roer de helft van de knoflook door de olie.
- Smelt 30 g boter en fruit de sjalotjes met de rest van de knoflook en 3 toefjes rozemarijn 5 minuten. Voeg de wijn toe en breng het aan de kook.
- Voeg de fond toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de saus zachtjes totdat de sjalotjes gaar zijn. Neem de pan van het vuur.
- Wrijf de tournedos in met de knoflookolie. Prik met een scherp mes gaatjes in de zijkanten en steek er rozemarijn in. Bestrooi het vlees met peper.
- Bakkerel de tournedos in een koekenpan bruin en rosé.
- Verwarm de saus en breng deze op smaak met de mosterd, zout en peper.
- Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten. Bestrooi het met zout. Serveer met de saus.