Tiroler Gröstl

Ingredienten

Voor vier personen: 

  • 600 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 300 gram Ruyghveen spek (in blokjes)
  • 80 gram boter
  • zout en (vers gemalen) zwarte peper
  • 1 theelepel marjolein
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels boter
  • 4 eieren

Bereidingswijze

  • Bak de spekjes in boter
  • Kook de aardappelen ongeveer 10 minuten
  • Snijd de aardappelen in dunne plakjes
  • Doe wat boter in de pan en fruit een uitje
  • Voeg de aardappelplakjes en de spekblokjes toe
  • Breng het geheel op smaak met peper, zout en marjolein
  • Regelmatig het geheel omscheppen
  • Laat de aardappelen goudbruin worden
  • Bak de eieren en voeg zout en peper naar smaak toe
  • Schep de Gröstl op de borden en bestrooi met peterselie
  • Leg op iedere portie een gebakken ei
Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/1395452/Tiroler-grostl