Tartaarburger met geitenkaas
Ingredienten
Voor vier personen:- 400 g Ruyghveen tartaar
- 1 ei
- 3-4 eetlepels paneermeel
- 1 avocado
- 2 paprika's (geroosterde of 4 eetl. paprikasalade uit een pot)
- 50 g rucola
- 1 eetlepel olie
- 4 broodjes (meergranen)
- 4 plakjes geitenkaas
- 8 eetlepels knoflooksaus
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
Bereidingswijze
- Meng het tartaar met het ei, het paneermeel en zout en peper naar smaak en vorm er 4 platte schijven van.
- Halveer de avocado, verwijder de pit, trek de schil eraf en snijd het vruchtvlees in parten. Snijd de geroosterde paprika’s in dunne repen. Snijd de broodjes open.
- Verhit een grillpan goed heet.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Bestrijk de burgers met olie en rooster ze in de hete pan aan beide kanten bruin en in 4-5 minuten rosé.
- Verdeel de rucola en de burgers over de broodjes en leg de kaas op de burgers.
- Schuif de broodjes kort onder de hete grill zodat de kaas een beetje smelt.
- Verdeel de saus, de avocado en de paprika erover.