Tartaarburger met geitenkaas

Ingredienten

Voor vier personen:

  • 400 g Ruyghveen tartaar
  • 1 ei
  • 3-4 eetlepels paneermeel
  • 1 avocado
  • 2 paprika's (geroosterde of 4 eetl. paprikasalade uit een pot)
  • 50 g rucola
  • 1 eetlepel olie
  • 4 broodjes (meergranen)
  • 4 plakjes geitenkaas
  • 8 eetlepels knoflooksaus
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)

Bereidingswijze

  1. Meng het tartaar met het ei, het paneermeel en zout en peper naar smaak en vorm er 4 platte schijven van.
  2. Halveer de avocado, verwijder de pit, trek de schil eraf en snijd het vruchtvlees in parten. Snijd de geroosterde paprika’s in dunne repen. Snijd de broodjes open.
  3. Verhit een grillpan goed heet.
  4. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  5. Bestrijk de burgers met olie en rooster ze in de hete pan aan beide kanten bruin en in 4-5 minuten rosé.
  6. Verdeel de rucola en de burgers over de broodjes en leg de kaas op de burgers.
  7. Schuif de broodjes kort onder de hete grill zodat de kaas een beetje smelt.
  8. Verdeel de saus, de avocado en de paprika erover.
Bron