Stoofpotje met hamlappen

Ingredienten

Voor vier personen:

  • 750 gram Ruyghveen hamlappen (in grove stukken gesneden)
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1/4 liter droge rode wijn
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • stukje gemberwortel (plm. 2 cm)
  • 3 eetlepels gezeefde bloem
  • peper, zout
  • 1 flinke ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 pot runderfond (380 ml) of runderbouillon van een blokje)
  • 4 eetlepels chilisaus (zoet-zure)
  • 500 gram (grof) gesneden spitskool
  • 6 lente-uitjes



Bereidingswijze

Bestrooi de stukken hamlappen met peper en zout en haal ze door de bloem.Verhit de olie in de pan. Bak het vlees (in gedeelten) aan alle kanten snel bruin. Verwarm ondertussen de wijn in een kleine pan. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak even mee. 

Blus af met de wijn en laat de wijn op hoog vuur bijna helemaal verdampen. Voeg de gember (geschild), de tomatenblokjes en de fond bij het vlees. Schep alles goed door en breng (bijna) aan de kook. Zet de warmtebron laag. Laat het vlees zo'n uur en een kwartier zachtjes sudderen. Verwijder nu het stukje gemberwortel. Voeg dan de chilisaus (naar smaak), de spitskool en het grootste deel van de lente-uitjes (schoongemaakt en in ringetjes gesneden) toe. Bewaar iets van de lente-uitjes voor de garnering. Roer alles goed door en laat nog een kwartiertje doorsudderen.

Serveertip: Lekker met rijst!


Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/1403348/Lekker-pittig-stoofpotje-met-hamlappen-spitskool-en-lenteui