Stoofpot met braadworst

Ingredienten

Voor vier personen:

- 2 el olie
- 1 Ruyghveen braadworst
- 1 ui (grofgehakt)
- 250 gram champignons (gehalveerd)
- 1 appel (geschild en in stukjes gesneden)
- 1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken gesneden)
- 125 ml crème fraîche
- 1 el grove mosterd

Bereidingswijze

- Verhit de olie in een braadpan en bak de Ruyghveen braadworst rondom bruin. Neem de braadworst uit de pan.
- Fruit de ui 3 minuten in het bakvet. Voeg de champignons toe en bak deze nog 5 minuten mee. 
- Voeg de appel, 100 ml water en 1 tl zout toe en breng het geheel aan de kook. 
- Leg de braadworst terug in de pan, doe de deksel op de pan en laat de braadworst in ongeveer 20 minuten gaar stoven. 
- Kook ondertussen de aardappels gaar, giet ze af en stoom ze droog. 
- Neem de braadworst uit de pan en houdt deze warm. Roer de crème fraîche en mosterd door het vocht in de pan.
- Verdeel de braadworst over vier borden, leg de aardappels ernaast en schep de saus eroverheen.