Stokbrood met hamburgers en salsa
Ingredienten
Voor vier personen:- 1 blikje maiskorrels
- 0.5 groene paprika (in kleine blokjes gesneden)
- 50 gram zwarte olijven (in ringetjes gesneden)
- 0.5 theelepel gemalen komijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 0.5 limoen
- 1 grote sjalot (fijngehakt)
- 1 grote vleestomaat (in stukjes gesneden zonder zaadlijsten)
- 2 eetlepels verse koriander (fijngehakt)
- 6 Ruyghveen hamburgers
- 1 lang stokbrood
- 2 eetlepels groene olijventapenade
- 2 eetlepels gedroogde tomatentapenade
- 35 gram rucola
Bereidingswijze
- Doe de maiskorrels in een kom. Meng de stukjes paprika en olijf met de komijn en 1 eetlepel olie door de maïskorrels en voeg peper en zout naar smaak toe. Laat minimaal 30 min. intrekken.
- Rasp intussen de limoenschil boven een kom en pers de vrucht boven dezelfde kom uit. Marineer de stukjes sjalot 5 min. in het limoensap.
- Voeg de stukjes tomaat, koriander en 1 eetlepel olie toe aan de gemarineerde sjalot. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de smaken minimaal 30 min. intrekken.
- Snijd het stokbrood in de lengte open en leg de helften naast elkaar op een plank. Bestrijk een helft met olijventapenade en het andere stuk met tomatentapenade.
- Verhit de grillpan voor en gril de hamburgers aan elke kant 3 minuten. Snijd de hamburgers door de helft en leg de burgertjes dakpansgewijs op de stokbroodhelften.
- Schep de tomatensalsa op het stokbrood met de olijventapenade en de maissalsa op het brood met de tomatentapenade.
- Strooi de rucola erover.