Stokbrood met hamburgers en salsa

Ingredienten

Voor vier personen: 
- 1 blikje maiskorrels
- 0.5 groene paprika (in kleine blokjes gesneden)
- 50 gram zwarte olijven (in ringetjes gesneden) 
- 0.5 theelepel gemalen komijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 0.5 limoen
- 1 grote sjalot (fijngehakt) 
- 1 grote vleestomaat (in stukjes gesneden zonder zaadlijsten)
- 2 eetlepels verse koriander (fijngehakt) 
- 6 Ruyghveen hamburgers
- 1 lang stokbrood
- 2 eetlepels groene olijventapenade
- 2 eetlepels gedroogde tomatentapenade
- 35 gram rucola

Bereidingswijze

  1. Doe de maiskorrels in een kom. Meng de stukjes paprika en olijf met de komijn en 1 eetlepel olie door de maïskorrels en voeg peper en zout naar smaak toe. Laat minimaal 30 min. intrekken.
  2. Rasp intussen de limoenschil boven een kom en pers de vrucht boven dezelfde kom uit. Marineer de stukjes sjalot 5 min. in het limoensap.
  3. Voeg de stukjes tomaat, koriander en 1 eetlepel olie toe aan de gemarineerde sjalot. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de smaken minimaal 30 min. intrekken.
  4. Snijd het stokbrood in de lengte open en leg de helften naast elkaar op een plank. Bestrijk een helft met olijventapenade en het andere stuk met tomatentapenade.
  5. Verhit de grillpan voor en gril de hamburgers aan elke kant 3 minuten. Snijd de hamburgers door de helft en leg de burgertjes dakpansgewijs op de stokbroodhelften.
  6. Schep de tomatensalsa op het stokbrood met de olijventapenade en de maissalsa op het brood met de tomatentapenade. 
  7. Strooi de rucola erover.
Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R712912/stokbrood-met-hamburgertjes-en-salsa