Stamppot met prei en speksaucijsjes

Ingredienten

voor 4 personen

- 1,2 kg kruimige aardappelen

- 750 gram prei

- 4 Ruyghveen saucijsjes

- 4 plakjes Ruyghveen ontbijtspek

- zout

- 4 eetlepels boter

- 150 ml melk

- 1½ eetlepel (dijon)mosterd

Bereidingswijze

1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken en snijd de prei in ringen.

2. Omwikkel elk saucijsje met een plakje ontbijtspek.

3. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de aardappelen met zout in circa 20 minuten gaar.

4. Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak hierin de saucijsjes in 12-15 minuten rondom goudbruin en gaar. Kook in een andere pan met kokend water de prei in circa 5 minuten gaar.

5. Verwarm in een steelpan de melk met de boter.

6. Giet de aardappelen en de prei af.

7. Stamp de aardappelen met de warme melk en mosterd tot puree en schep de prei erdoor.

8. Breng de stamppot op smaak met zout. Serveer de preistamppot in een schaal met de saucijsjes er bovenop.

Bron: http://www.verseoogst.nl/recepten/stamppot-prei-met-speksaucijsjes/