Spruitjes met bacon en pijnboompitten
Ingredienten
Voor acht personen:- 225 gr Ruyghveen spek
- 60 gr boter
- 85 gr pijnboompitten
- 1 kg spruitjes, schoongemaakt en versnipperd
- 3 lente-uitjes, fijngesneden
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
- Bak de bacon in een grote, diepe koekenpan op een middelhoog vuur bruin. Bewaar een beetje spekvet en giet de rest af. Snijd de bacon in blokjes.
- In dezelfde koekenpan boter met resterend spekvet op een middelhoog vuur verwarmen. Daarin de pijnboompitten bruin roosteren.
- Spruitjes en lente-ui toevoegen en op smaak brengen met zout en peper.
- 10 minuten op een middelhoog vuur bakken tot de spruitjes beetgaar zijn.
- Schep de bacon er net voor het serveren doorheen.
Bron: http://allrecipes.nl/recept/849/spruitjes-met-bacon-en-pijnboompitten.aspx?o_is=Hub_TopRecipe_4