Spruitjes met bacon en pijnboompitten

Ingredienten

Voor acht personen: 

- 225 gr Ruyghveen spek

- 60 gr boter

- 85 gr pijnboompitten

- 1 kg spruitjes, schoongemaakt en versnipperd

- 3 lente-uitjes, fijngesneden

- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Bak de bacon in een grote, diepe koekenpan op een middelhoog vuur bruin. Bewaar een beetje spekvet en giet de rest af. Snijd de bacon in blokjes.
  2. In dezelfde koekenpan boter met resterend spekvet op een middelhoog vuur verwarmen. Daarin de pijnboompitten bruin roosteren.
  3. Spruitjes en lente-ui toevoegen en op smaak brengen met zout en peper.
  4. 10 minuten op een middelhoog vuur bakken tot de spruitjes beetgaar zijn.
  5. Schep de bacon er net voor het serveren doorheen. 

Bron: http://allrecipes.nl/recept/849/spruitjes-met-bacon-en-pijnboompitten.aspx?o_is=Hub_TopRecipe_4