Spitskoolstamppot met leverworst

Ingredienten

Voor vier personen: 
- 1 kg kruimige aardappelen
- 1 spitskool
- 30 gram boter
- 1 ui (gesnipperd) 
- 150 ml halfvolle melk
- 1 tl nootmuskaat
- 300 gram Ruyghveen leverworst

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in een ruime pan water met zout in 20 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de kool in reepjes. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Draai het vuur hoger, voeg de kool toe en roerbak 5 min. Voeg de melk toe en zet het vuur uit.
  3. Voeg het ui-koolmengsel toe aan de aardappelen en stamp met de pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep de leverworst erdoor en serveer direct.