Spiesjes met avocadodip
Ingredienten
Voor vier personen:- 300 g Ruyghveen gehakt
- 1 avocado
- 1 bosuitje
- 100 ml yoghurt (Griekse, magere)
- ½ zakje gehaktkruiden (of ½ eetlepel gehaktkruiden en 20 gram paneermeel)
- ½ ei, 2 eetlepels olie
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
- 6 satéprikkers
- staafmixer
- aluminiumfolie
Bereidingswijze
- Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd het bosuitje in dunne ringen.
- Pureer met de staafmixer het avocadovruchtvlees, het bosuitje en de yoghurt tot een gladde dipsaus. Breng de avocadodip op smaak met zout en peper.
- Verwarm de ovengrill voor.
- Kneed in een kom het gehakt met gehaktkruidenmix en ei door elkaar.
- Snijd elke satéprikker in twee even grote stukken.
- Verdeel het gehakt in 12 even grote porties en vorm deze rond de satéprikkers tot 12 kleine worstjes. Bestrijk de spiesjes licht met olie.
- Leg de spiesjes op een met aluminiumfolie beklede bakplaat en grill de spiesjes onder de ovengrill in ± 8-10 minuten rondom bruin en gaar.