Spiesjes met avocadodip

Ingredienten

Voor vier personen:
  • 300 g Ruyghveen gehakt
  • 1 avocado
  • 1 bosuitje
  • 100 ml yoghurt (Griekse, magere)
  • ½ zakje gehaktkruiden (of ½ eetlepel gehaktkruiden en 20 gram paneermeel)
  • ½ ei, 2 eetlepels olie
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)
  • 6 satéprikkers
  • staafmixer
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd het bosuitje in dunne ringen.
  2. Pureer met de staafmixer het avocadovruchtvlees, het bosuitje en de yoghurt tot een gladde dipsaus. Breng de avocadodip op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de ovengrill voor.
  4. Kneed in een kom het gehakt met gehaktkruidenmix en ei door elkaar.
  5. Snijd elke satéprikker in twee even grote stukken.
  6. Verdeel het gehakt in 12 even grote porties en vorm deze rond de satéprikkers tot 12 kleine worstjes. Bestrijk de spiesjes licht met olie.
  7. Leg de spiesjes op een met aluminiumfolie beklede bakplaat en grill de spiesjes onder de ovengrill in ± 8-10 minuten rondom bruin en gaar.
Bron