Speklapjes in ketjapsaus

Ingredienten

Voor vier personen:
  • 500 gram Ruyghveen speklappen (in reepjes gesneden)
  • 2 theelepels gemberpoeder 
  • 100 milliliter ketjap manis
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 3 eetlepels witte wijn azijn
  • 1 prei (in smalle ringen gesneden)

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de speklap repen met gemberpoeder, zout en peper. Giet er een scheutje ketjap over, meng goed en laat even marineren.
  2. Bak het vlees in porties in de wok. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten mee.
  3. Meng de ketjap, azijn en een scheutje water erdoor en laat circa 20 minuten sudderen op een lage stand zodat de saus indikt. Voeg de laatste 5 minuten de prei toe.
Tip: Lekker met rijst!

Bron: https://www.boodschappen.nl/recept/speklapjes-in-ketjapsaus/