Spaghetti met gehaktballetjes

Ingredienten

Voor vier tot vijf personen:
- 2 tenen knoflook (1 in dunne plakjes gesneden, 1 geperst)
- Olijfolie
- 1 blikje gepelde tomaten (400 g)
- 500 g Ruyghveen gehakt
- 1 ei, losgeklopt
- 1 handje vol geroosterde pijnboompitten
- 2 el gehakte peterselie
- 3 el geraspte parmezaan
- 25 g oudbakken brood, geweekt in warm water
- 500 g spaghetti

Bereidingswijze

1. Fruit de plakjes knoflook in een beetje olijfolie. Als de knoflook verkleurt, voeg je de tomaten plus royaal zout en peper toe. Laat de saus pruttelen.

2. Meng het gehakt, de geperste knoflook, eieren, pijnboompitten, peterselie en parmezaan in een kom. Knijp het water uit het brood en breek het boven de kom. Voeg zout en peper toe en kneed het gehakt. Maak je handen nat en rol er balletjes van.

3. Verhit wat olijfolie op middelhoog vuur. Als de olie heel heet is, voeg je de balletjes toe en bak je ze in 6–8 minuten rondom bruin. Voeg meer olie toe als ze aan elkaar beginnen te plakken. Als ze gaar en bruin zijn, voeg je de balletjes toe aan de zacht pruttelende tomatensaus.

4. Kook de pasta. Giet af en roer de pasta door de saus met balletjes. Strooi er vlak voor het opdienen extra parmezaan over.


Bron: https://www.jamiemagazine.nl/recepten/spaghetti-met-gehaktballetjes.html