Snackpaprika's met taco vulling

Ingredienten

Voor twintig stuks:
  • 1 emmer snackpaprika’s 10 stuks
  • 300 gr Ruyghveen varkensgehakt
  • 1 uitje
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 ml water
  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf komijn
  • Snuf oregano
  • peper en zout
  • Handje geraspte kaas
  • 125 ml zure room
  • 10 zwarte olijven
  • Paar plakjes jalapeño pepers
  • Optioneel: verse koriander of peterselie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid het vlees met de kruiden. Roer de tomatenpuree er door en het water. Laat dit 10 minuutjes pruttelen. Snijd de snackpaprika’s door de lengte doormidden, verwijder eventuele pitjes en leg ze op een bakplaat (of ovenschaal).

2. 
Vul ze met het gehaktmengsel en beleg met een paar plakjes olijf en jalapeño en bestrooi met wat kaas. Zet ze 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer ze met wat zure room en peterselie of koriander.

Tip: in plaats van alle ‘losse’ kruiden kun je ook een taco kruidenmix gebruiken

Bron