Schweinebraten

Ingredienten

Voor vier personen: 
- 1 Ruyghveen varkensschouder (of een ander stuk zonder botten)

Bereidingswijze

- Voorzie alle kanten van het vlees grondig van zout en peper
- Braad alle kanten aan tot ze bruin zien en braad op het laatst nog 2 minuten een ui mee

- Doe het vlees, de ui en het braadvocht in een ovenvaste schaal
- Voeg er twee worteltjes, een stukje selderij, rozemarijn, een teentje knoflook en een bouillonblokje aan toe. Schenk er water bij tot de helft van het vlees onder staat. Doe de deksel op de ovenschaal. 
- Zet het vlees in de oven (200 graden, voorverwarmd) en wacht ongeveer anderhalf tot twee uur tot het vlees gaar is (als er geen rood sap meer uitloopt). 
- Als het vlees gaar is kan de jus naar wens dikker gemaakt worden met Maizena.

Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/1327256/Schweinebraten