Schnitzelrollade met asperges in romige mosterdsaus

Ingredienten

Voor vier personen:
- 4 varkensschnitzels, ongepaneerd
- 12 asperges, geschild
- 200 ml slagroom
- 200 ml runderfond (pot)
- 2 el Dyon mosterd
- 2 el boter
- 200 g veldsla
- Peper en zout

Bereidingswijze

1. Blancheer de asperges door ze enkele minuten te koken en spoel ze daarna af met koud water. Dep ze droog en bestrooi ze met zout.

2. Leg 3 asperges in de lengte op een schnitzel. Rol het vlees over de asperges, beginnend met een lange zijde, en zet het vast met keukentouw. Herhaal dit met de overige 3 schnitzels en asperges.

3. Doe ondertussen de slagroom en de fond in een pan en breng het aan de kook. Laat dit tot de helft inkoken. Voeg dan eerst 1 el mosterd toe en proef! Voeg eventueel nog 1 el mosterd toe en warm alles heel even door.

4. Bak de schnitzelrollade goudbruin in de uitgebruiste boter en breng het vlees op smaak met wat peper. Laat het vlees 5 minuten rusten en snijd er mooie stukken van. Serveren met wat mosterdsaus en veldsla.

Bron