Sate van kophaas

Ingredienten

- 1 kilo Ruyghveen kophaas
- 1 kopje Ketjap Manis
- 1 kopje water
- 3 tenen knoflook (geperst)
- 1 theelepel koenjit kruiden
- 1 theelepel laos kruiden
- 1 theelepel ketoembar kruiden
- 1 theelepel djintan kruiden
- 1 theelepel sereh kruiden
- 1 sjalot (fijngesneden)
- 2 theelepels sambal
- sap van een halve citroen
- peper en zout

Bereidingswijze

- Voeg alle ingrediënten (behalve de Ruyghveen kophaas) samen in een kom
- Snij de Ruyghveen kophaas in gelijkmatige blokjes
- Laat de blokjes enkele uren (of zelfs een hele dag) marineren
- Week satéstokjes in water
- Rijg de stukjes Ruyghveen kophaas aan de satéstokjes
- Grill het vlees op de barbecue tot het gaar is