Sandwich met varkenshaas en chorizo

Ingredienten

Voor vier personen:
  • 12 sneden landbrood
  • 350 g varkenshaas
  • 100 g chorizo, in dunne plakjes
  • 2 appels, in plakjes
  • 20 g roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 ml sherry
  • 4 eetlepels dijonmayonaise
  • 50 g boterslablaadjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bak de varkenshaas in een pan met boter gemengd met de olie rondom bruin. Laat in de oven verder garen. Laat het vlees afkoelen en snijd het vlees in zeer dunne plakjes.
  2. Rooster de boterhammen lichtbruin. Bak de chorizo krokant en bak de appel apart in de roomboter. Blus deze af met de sherry.
  3. Besmeer drie sneden brood met dijonmayonaise. Leg op de eerste snee een paar blaadjes sla en plakjes varkenshaas. Verdeel daarover wat chorizo en gebakken appel. Leg er vervolgens de tweede snee brood op, met de dijonmayonaise-kant naar boven. Leg daarop weer wat sla, varkenshaas, chorizo en gebakken appel. Dek af met de laatste snee brood met de dijonmayonaise- kant naar beneden. Snijd 1 of 2 keer diagonaal door en steek er eventueel een prikker in.
Bron: www.keurslager.nl