Salade met gebakken spekjes, oude kaas en ei
Ingredienten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 krop sla/ of 300 gr gemengde sla
- 2 tomaten, in stukjes
- 1 rode ui, in ringen
- 1 el azijn
- 50 gr Ruyghveen spekjes
- 100 gr voorgekookte Quinoa
- 4 eieren, hardgekookt, in partjes
- 100 gr oude kaas
- verse kruiden, naar keuze (bv selderij, peterselie en bieslook), fijn gesneden
- 4 el mayonaise
- 4 el volle yoghurt
Bereidingswijze
Bereiding:
- Was de sla en slinger droog. Meng de sla met de tomaat en verdeel alvast over vier borden.
- Marineer de rode uiringen in de azijn, zo wordt de ui wat zachter van smaak.
- Bak in een koekenpan de spekjes krokant, haal ze uit het vet en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Bak in dezelfde pan kort de voorgekookte Quinoa lekker knapperig.
- Verdeel de spekjes, de uiringen, de Quinoa en de partjes ei over de borden. Verkruimel de kaas over de sla en voeg naar smaak verse kruiden toe.
- Meng de mayonaise en de yoghurt tot een dressing en druppel deze over de sla.
Bron: http://www.naturecrops.nl/quinoa-recepten/salade-met-gebakken-spekjes-oude-kaas-en-ei/