Salade met gebakken spekjes, oude kaas en ei

Ingredienten

Ingrediënten voor 4 personen:

- 1 krop sla/ of 300 gr gemengde sla

- 2 tomaten, in stukjes

- 1 rode ui, in ringen

- 1 el azijn

- 50 gr Ruyghveen spekjes

- 100 gr voorgekookte Quinoa

- 4 eieren, hardgekookt, in partjes

- 100 gr oude kaas

 - verse kruiden, naar keuze (bv selderij, peterselie en bieslook), fijn gesneden

- 4 el mayonaise

- 4 el volle yoghurt

Bereidingswijze

Bereiding:

  1. Was de sla en slinger droog. Meng de sla met de tomaat en verdeel alvast over vier borden.
  2. Marineer de rode uiringen in de azijn, zo wordt de ui wat zachter van smaak.
  3. Bak in een koekenpan de spekjes krokant, haal ze uit het vet en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Bak in dezelfde pan kort de voorgekookte Quinoa lekker knapperig.
  4. Verdeel de spekjes, de uiringen, de Quinoa en de partjes ei over de borden. Verkruimel de kaas over de sla en voeg naar smaak verse kruiden toe.
  5. Meng de mayonaise en de yoghurt tot een dressing en druppel deze over de sla.



Bron: http://www.naturecrops.nl/quinoa-recepten/salade-met-gebakken-spekjes-oude-kaas-en-ei/