Runderstoof met zoete aardappel
Ingredienten
Voor 4 personen:- 600 g magere runderlappen
- 2 uien
- 1 rode peper
- 200 g pompoenblokjes (uit de groentekoeling of uit de diepvries)
- 1 el ras el hanout (kruiden)
- 6 el olijfolie
- 1 courgette
- 300 g zoete aardappel
- 20 g koriander
- 275 g couscous
- 10 groene olijven zonder pit
- 1 snufje peper
- 2 uien
- 1 rode peper
- 200 g pompoenblokjes (uit de groentekoeling of uit de diepvries)
- 1 el ras el hanout (kruiden)
- 6 el olijfolie
- 1 courgette
- 300 g zoete aardappel
- 20 g koriander
- 275 g couscous
- 10 groene olijven zonder pit
- 1 snufje peper
Bereidingswijze
- Verhit in een braadpan 3 el olijfolie. Bak het vlees in 5 min. rondom bruin aan. Neem het vlees uit de pan.
- Fruit in het bakvet de ui met de peper 3 min. Leg het vlees terug in de pan. Schep de ras el hanout erdoor en voeg zo veel water toe tot het vlees net is bedekt. Breng aan de kook.
- Draai het vuur laag. Voeg de courgette, pompoen, zoete aardappel en de helft van de koriander toe. Stoof het vlees met de groenten afgedekt in 90 min. zachtjes gaar.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de runderstoof in een schaal. Verdeel er de olijven en de rest van de koriander over. Serveer met de couscous.