Risotto met rookworst

Ingredienten

Voor vier personen:

-1 Ruyghveen rookworst (300 g)

- 250 g winterwortel, in dunne plakjes gesneden

- 300 g risottorijst

- 300 g erwten

- 100 ml droge witte wijn

- Halve knolselderij

- 2 rode uien, fijngesneden

- 1 liter kippenbouillon

- Olijfolie

- Peper en zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de rookworst 15 minuten in water dat net niet kookt. Breng in een pan de kippenbouillon aan de kook en houd dit warm op laag vuur.

2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui enkele minuten op laag vuur. Schil en snijd de knolselderij in kleine blokjes.

3. Zet het vuur middelhoog. Bak de wortel en knolselderij 2 minuten mee met de ui. Bak dan de rijst ongeveer 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Blus het geheel af met de wijn en roer totdat de rijst het vocht bijna helemaal heeft opgenomen.

4. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer steeds tot deze is opgenomen. Doe dit tot de rijst beetgaar is, na ongeveer 20 minuten. Voeg na 15 minuten de erwten toe.

5. Serveer de risotto op een mooie schaal met hier bovenop de rookworst. Breng het geheel op smaak met peper en eventueel zout.