Risotto met ham en doperwten

Ingredienten

Voor vier personen: 

  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 300 gram risottorijst
  • 1,2 liter kippenbouillon
  • 320 gram Ruyghveen schouderham
  • 450 gram doperwten
  • 20 gram boter
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui 4 min. Voeg de risotto toe en bak 3 min. op laag vuur.
  2. Roer een scheut bouillon door de rijst tot het vocht is opgenomen. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  3. Snijd ondertussen de plakken Ruyghveen schouderham in blokjes. Voeg de tuinerwten en de schouderhamblokjes toe. Verwarm nog 3 min. Haal de pan van het vuur en voeg de boter en de kaas toe.