Ravioli

Ingredienten

Voor het deeg
300 gr bloem
3 eieren
half theelepeltje zout

Voor de vulling
300 gr Ruyghveenvlees (lapjes)
1/2 ui
40 gr geraspte Grana Padano (Parmezaanse kaas kan ook)
olijfolie
zout
peper
2 eieren

Voor de afwerking
Peterselie
Oregano
Enkele blaadjes verse basilicum

Bereidingswijze

Deeg
Doe de bloem in een grote kom, voeg het zout toe, maak een kuiltje in het midden en doe er de eieren in. Werk van uit het midden en meng het deeg goed door mekaar. Kneed 5 minuutjes en laat het deeg 30 minuten rusten.

Vulling
Snijd de ui in grove stukken en fruit aan in een pan met een scheutje olijfolie. Snijd het Ruyghveen varkensvlees in grove stukken en voeg het bij de ui. Laat dit onder een deksel stoven tot het vlees gaar is. Doe het hengsel in een hoge maatbeker en mix het met de staafmixer fijn. Meng er 2 eieren, de kaas, peper, nootmuskaat en zout door.

Afwerking
Draai het deeg door een pastamachine en snijd er rondjes uit d.m.v. een vorm. Leg in het midden een koffielepeltje van de vulling en vouw de ravioli's dicht tot halve maantjes. Druk de zijkanten goed aan. Kook de pasta in 3 à 4 minuten gaar en serveer er de gehakte kruiden over. 

Tip: heb je geen pastamachine? Gebruik dan verse pasta uit de supermarkt!


Bron: https://www.meersmaak.be/ravioli-met-varkensvlees-en-grana-padano/