Pizza Bianca

Ingredienten

Voor vier personen

Voor het deeg

-          1 zakje instant gist (7 g)

-          600 g bloem

-          2 eetlepels olijfolie

-          2 theelepels zout

-          2 theelepels rietsuiker

-          400 ml lauwwarm water

 

Voor het beleg

-          20 dunne plakken rauwe Ruyghveen ham

-          4 bollen (buffel)mozzarella

-          8 verse vijgen, in vieren

-          75 g rucola

-          8 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

1. Meng in een kom de gist met de suiker en schenk hier het water bij. Laat dit 5 minuten staan.

2. Zeef in een andere kom de bloem en meng hier het zout door. Maak in het midden een kuiltje en giet hier het gist/suikermengsel in. Voeg tot slot 2 eetlepels olijfolie toe.

3. Kneed het mengsel en neem steeds een beetje bloem mee zodat er in ongeveer 8 minuten een mooi soepel deeg ontstaat.

4. Vet een nieuwe kom in en leg hier het deeg in. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg op minimaal kamertemperatuur een uur rijzen.

5. Verwarm de oven voor tot 250 graden.

6. Kneed het deeg nog eens door en maak er vier bollen van. Rol deze uit tot er vier ronde pizzabodems ontstaan. Beleg deze met de mozzarella en de vijgen en druppel er de resterende olijfolie overheen.

7. Bak de pizza’s 8 tot 10 minuten in de oven. Haal ze eruit en beleg ze met de Ruyghveen ham en rucola.

Bron: http://www.keurslager.nl/