Pittig gebakken rijst met varkensgehakt

Ingredienten

Voor twee personen: 
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram Ruyghveen varkensgehakt
  • 1 prei
  • bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 300 gram Pandanrijst
  • gefruite uitjes
  • 2 eieren
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

1. Hak de knoflook en de rode peper fijn. Kook ondertussen vast de Pandanrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Mocht je nog rijst over hebben van de vorige dag, gebruik dat dan. Dat zou eigenlijk nog beter zijn.

2. Verwarm een beetje zonnebloemolie in een wok en fruit hierin de knoflook en de rode peper. Voeg hierna het gehakt toe en bak het rul. Breng op smaak met peper en zout. Voeg hierna ook de prei toe en roerbak net zo lang tot de prei gaar is.

3. Verhit in een koekenpan nogmaals wat olijfolie en klop de eieren in een kommetje los. Maak van ieder ei een zo dun mogelijke omelet. Rol de omelet vervolgens helemaal op en snijd er dunne reepjes van.

4. Voeg zodra het gehakt gaar is de rijst toe. Schep goed om en laat nog even bakken.

5. Schep de pittig gebakken rijst met varkensgehakt op een bord en strooi hier de gefruite uitjes overheen. Serveer de omeletreepjes ernaast en serveer er desgewenst nog grof gesneden bosui bij.


Bron: http://www.ohmyfoodness.nl/omf-kookt/diner-omf-eet/bills-pittig-gebakken-rijst-met-varkensgehakt