Pilav

Ingredienten

Voor vier personen:

  • 500 g Ruyghveen vleesreepjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 50 g boter
  • 300 g rijst
  • snufje peper
  • 2 uien (fijngesnipperd)
  • snufje zout
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 courgette (in blokjes)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  2. Verhit ondertussen boter in een hapjespan en bak hierin de vleesreepjes in ca. 5 minuten rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze ca. 3 minuten op zacht vuur.
  3. Voeg de tomatenblokjes, courgette en paprikapoeder toe, breng de tomatensaus aan de kook en laat deze ca. 15 minuten op zacht vuur sudderen. Schep tenslotte de gekookte rijst door het tomatenmengsel. Breng de pilav op smaak met zout en peper.
Bron: https://www.vlees.nl/recept/pilaf-met-varkensvleesreepjes/