Penne pasta met slavink en kaassaus uit de oven

Ingredienten

Voor vier personen:
  • 4 Ruyghveen slavinken
  • 300 g pasta (penne)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 eieren
  • 2½ dl room
  • 1 dl melk
  • 150 g geraspte kaas (jonge)
  • 2 eetlepels bieslook (vers, fijngehakt)
  • zout
  • zwarte peper (versgemalen)
  • ½ eetlepel boter
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 1 groene paprika (in blokjes)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Kook de penne pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Verhit olie in een koekenpan en bak de slavinken in ca. 2 minuten rondom goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak de slavinken op zacht vuur al draaiend in ca. 10 minuten gaar. Neem het vlees uit de pan en snijd het in plakken.
  3. Klop in een kom de eieren los met room, melk, 100 g kaas, bieslook, zout en peper.
  4. Vet een ovenschaal in met boter. Verdeel de pasta, plakken slavink en paprika over de ovenschaal. Giet het eimengsel over de pasta en garneer het gerecht met 50 g kaas. Bak het gerecht ca. 15-20 minuten in de oven.

Bron: https://www.vlees.nl/recept/penne-pasta-slavink-en-kaassaus-oven/