Pasta met asperges, ham en parmezaansaus

Ingredienten

Voor vier personen:
250 gram spaghetti
500 gram verse witte asperges
250 gram schouderham
Verse bieslook, fijngesneden
1 sjalotje
1 teentje knoflook
0,5 dl witte wijn
1,5 dl room
1 eetlepel boter
75 gram geraspte parmezaan

Bereidingswijze

Voor de pasta:
1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
2. Scheur of snijd de schouderham in stukken. 
3 .Snijd de asperges in schuine stukken en bak de stukken in een koekenpan tot ze zacht worden. 
4. Voeg de spaghetti en de ham toe aan de asperges.
5. Draai het vuur uit. 

Voor de saus:
1. Snipper het sjalotje en snijd de knoflook in kleine stukjes. Fruit beide in een koekenpan en blus af met de witte wijn. 
2. Breng het geheel aan de kook en voeg de room, boter en Parmezaanse kaas toe. 
3. Pureer het mengsel met de staafmixer glad en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. 

Verdeel de pasta over de borden, schenk de saus erover en garneer af met bieslook.

Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/1363098/Pasta-met-asperges-ham-en-parmezaansaus