Paella met rauwe ham

Ingredienten

Voor twee personen:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 200 gram rijst voor paella (of risotto rijst)
  • 600 milliliter bouillon
  • 0,05 gram saffraan 
  • 2 tomaten
  • 3 champignons, in plakjes (circa 50 gram)
  • 75 gram Ruyghveen rauwe ham, in stukjes
  • 200 gram artisjokharten, gehalveerd
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel gesneden peterselieblad

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een pan van circa 25 centimeter doorsnee. Bak hierin de ui 5 minuten. Voeg knoflook toe en roer even door.
  2. Ondertussen snijd je één tomaat in kwarten. De andere tomaat ontdoe je van de zaadlijsten en snijd je in blokjes.
  3. Voeg knoflook toe aan de ui na de 5 minuten baktijd. Roer even door. Voeg de rijst toe en bak 5 minuten.
  4. Voeg dan de tomatenblokjes, serranoham, champignon, bouillon en saffraan toe. Roer even door en laat 20 minuten garen op niet al te hoog vuur. Vanaf nu roer je niet meer door je paella. Check af en toe of de bouillon is opgenomen. Als dit het geval is, proef je een theelepel rijstkorrels om te controleren of ze gaar zijn. Zo niet, voeg dan kleine beetjes bouillon of water toe, maar roer niet.
  5. Leg de artisjokharten en kwarten tomaat op de paella. Deze hoeven enkel warm te worden. Dit duurt zo’n 5 minuten. Ook nu geldt kleine beetjes bouillon/water toevoegen als het nodig is zonder te roeren.
  6. Haal de pan van het vuur. Strooi de geraspte kaas en peterselie erover.

    Bron: http://www.augurkenmetslagroom.nl/45-minuten-klaar/paella-met-serranoham-en-groenten/