Ovenschotel met ui en speklap

Ingredienten

Voor vier personen: 
- 500 g uien
- 4 Ruyghveen speklappen
- 1 tl Provençaalse kruiden
- 5 eieren
- 200 ml kookroom
- 100 g geraspte kaas
- 450 g aardappelschijfjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de ui in ringen en speklappen in stukjes.
  2. Bak het spek in een grote koekenpan uit. Voeg de ui toe en bak ca. 10 min. zachtjes mee. Schep de kruiden erdoor. Klop de eieren los met de koksroom en de kaas. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Vet de ovenschaal in. Doe de aardappelschijfjes in de vorm. Haal het ui-spekmengsel van het vuur en meng het eimengsel erdoor heen. Verdeel over de aardappelschijfjes. Bak de schotel in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R65792/ovenschotel-met-ui-en-spek