Ovenschotel met pasta, spinazie en slavink

Ingredienten

Voor vier personen: 

- 8 kleine Ruyghveen slavinken
- boter
- 350 gram Penne
- 1 pot Bechamelsaus
- 1/2 bakje roomkaas met ui
- Italiaanse kruiden
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 gram spinazie (vers)
- 8 gedroogde tomaten op olie

Bereidingswijze


Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de slavinken in 20-25 minuten bruin en gaar. Laat ze wat afkoelen en snijd ze elk in plakjes. Snipper de ui en de knoflook en kruiden en bak deze de laatste minuten even mee met de slavinken. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de bechamel saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de roomkaas erdoor.

Bak de spinazie en roer de ui en de knoflook door de spinazie en kruid met Italiaanse kruiden. Doe de penne in een ingevette ovenschaal en leg de plakjes slavinken erop, uimengsel en dan de gedroogde tomaatjes in stukjes en schep de spinazie erop. Schenk tenslotte de saus erover. Zet de ovenschotel 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C (hetelucht 180°C).


Bron: http://www.desmaakvanitalianresidence.nl/pasta-ovenschotel-met-spinazie-en-slavink/