Oosters gemarineerde varkenshaas
Ingredienten
Voor vier personen- 300 g Ruyghveen varkenshaas, aan een stuk
- 1 bosui, in ringen
- 1 eetlepel honing
Voor de marinade:
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels honing
- Half sjalotje, fijngesneden
- Half teentje knoflook, fijngesneden
- Halve theelepel korianderpoeder
- Halve theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de marinade en laat het vlees hierin een paar uur marineren.
- Verwarm de oven voor tot 180 graden.
- Haal de varkenshaas uit de marinade en leg hem in een ovenschaal (bewaar de marinade). Bak de varkenshaas in de oven in circa 25 minuten gaar. Draai hem halverwege om.
- Bestrijk het vlees 10 minuten voor het einde van de baktijd met de eetlepel honing.
- Laat de marinade op laag vuur inkoken tot een stroperige saus.
- Neem de varkenshaas uit de oven en snijd hem in plakjes. Leg de plakjes op een schaal en schenk de saus eroverheen. Strooi er tot slot de bosuiringetjes overheen.
Bron: http://www.keurslager.nl/