Oosters gemarineerde varkenshaas

Ingredienten

Voor vier personen

  • 300 g Ruyghveen varkenshaas, aan een stuk
  • 1 bosui, in ringen
  • 1 eetlepel honing

Voor de marinade:

  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels honing
  • Half sjalotje, fijngesneden
  • Half teentje knoflook, fijngesneden
  • Halve theelepel korianderpoeder
  • Halve theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade en laat het vlees hierin een paar uur marineren.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  3. Haal de varkenshaas uit de marinade en leg hem in een ovenschaal (bewaar de marinade). Bak de varkenshaas in de oven in circa 25 minuten gaar. Draai hem halverwege om.
  4. Bestrijk het vlees 10 minuten voor het einde van de baktijd met de eetlepel honing.
  5. Laat de marinade op laag vuur inkoken tot een stroperige saus.
  6. Neem de varkenshaas uit de oven en snijd hem in plakjes. Leg de plakjes op een schaal en schenk de saus eroverheen. Strooi er tot slot de bosuiringetjes overheen.

Bron: http://www.keurslager.nl/